torstai 31. heinäkuuta 2014

Norjan eräretki Signaldalenissa


Olin mieheni kanssa kolmen päivän eräretkellä norjassa. Reissu oli aika huippu ja maisemat olivat huikeita.

Tässä on maisemaa norjanmerestä. Muutamia ihmisiä siellä oli uimassa, mutta minä en pystynyt. Niin kylmää se oli.Näissä kuvissa ei olla vielä tuntureille asti päästy, mutta maisemat ovat huikeita.

 Vesiputous matkan varrelta.

Ensimmäisen yön vietimme tälläisissä maisemissa. Iltaa kohden aurinko katosi ja pilviä alkoi kertymään taivaalle. Meillä oli laavu matkassa mukana, joka menee hyvin pieneen tilaan. Ja mikä parasta, siinä on mukana hyttysverkko joka kiinnitetään pohjaan niin, että sisälle ei pääse mitkään ötökät. Eivät edes ne inhottavat ja ällöttävät hämähäkit jotka jo matkan alussa aiheutti minulle pientä ahdistusta. :) Mitä korkeammalle kiipesimme, sitä vähemmän niitä oli!

 Toinen päivä oli suurimmaksi osaksi pilvinen. Joskus aurinko tuli pilvien takaa esiin. Liikkuessa oli sopivan lämmin, mutta aina pysätyessä tuli vilu. Välillä taukoa pitäessä oli myös hypittävä jotta pysyi lämpimänä.Tässä taas maisemia matkan varrelta.


Porot ilahdutti meitä aina välillä. Lähelle eivät uskaltaneet, mutta katselivat meitä kaukaa ja juoksivat sitten pois.

Tässä oli hyvä tuulensuoja pitää ruokataukoa.

Ruoaksi valmistimme mm. vuohenjuustopastaa, johon lisäsimme soijarouhetta.

Jälkiruoaksi maistui lämmin kahvi, keksi ja suklaa. Nam!


Ja taas maisemia matkan varrelta.

Toinen yö vietettii tälläisissä maisemissa. Toisen päivän päätteeksi olin niiiin väsynyt ja kylmissäni! Päivä oli pitkä ja paljon tuli käveltyä. Oli joko ylös kiipeämistä tai alas laskeutumista ja maasto oli haastavaa. Tuntui, että koko päivänä jalkani eivät olleet normalissa asennossa. Jalat olivat niin kipeät. Iltapalan syötyämme kävimme nukkumaan ja seuraavana aamuna olo oli taas pirteä ja levännyt ja aurinkokin paistoi. :)

Ja tottakai matkassa pitää olla myös muutakin lämmintä kuin vaatteet. ;)


Upeita maisemia.

Kolmantena päivän valloitimme tämän huipun, joka on nimeltään Moskukaisa. Jätimme rinkat jonnekin puoleen väliin tunturia, jotta oli kevyempi kiivetä. Huipulla kirjoitimme nimemme kirjaan ja nautimme kylmät siiderit jotka olimme varanneet tätä hetkeä varten. :)

Ja maisemia...
Yhtenä retkiherkkuna meillä oli kasviskeittoa jonka sekaan laitoimme ruisleipää. Nami!

 Viimeisen illan katselimme näitä maisemia ja valvoimme aika myöhään jutellen niitä näitä. <3
Ja aamulla herätessämme maisema oli tälläinen. Heh!

Reissu oli kaiken kaikkiaan mahtava vaikka toisinaan otti koville. Ja tämän jälkeen nämä suomen eräretket on aika helppokulkuisia. :D Ja sain huomata, että tuntureilla nukuin yöni huomattavasti paremmin kuin suomen metsissä. Niin ja vaikka tässä reissussa meni kolme päivää ilman suihkua ja saunaa, niin loppujen lopuksi minulla oli aika puhdas ja raikas olo. Toki minulla oli mukana muutamia minulle tärkeitä hygieniavälineitä kuten hammasharja, deodorantti, kosteus ja hygieniapyyhkeitä, ja ryppyvoiteet tietenkin. ;) 
Vaikka tuntureilla oli houkuttelevan näköisiä putouksia ja pieniä järviä johon olisi ollut kiva mennä peseytymään, mutta ne olivat niiiiin kylmiä, että en kertakaikkiaan pystynyt menemään. Ainoastaan oli ihanaa juoda suoraan lähteestä raikasta puhdasta vettä.
Joskus haluan vielä uudestaan.... <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti