tiistai 6. tammikuuta 2015

Ne aivan ensimmäiset itsetehdyt lapaset ja sukat yli 20 vuoden takaa

Olen onnistunut säästämään ensimmäiset omatekemät villasukat ja lapaset jotka koulussa tehtiin. Koitin juuri laskea, että siitä on jo noin hurjat 25 vuotta!


 Villasukkien neulomisessa onnistuin aika hienosti ja kantapäästäkin tuli kantapään näköinen. :)


Alussa tosin oli hieman vaikeuksia 2 oikein, 2 nurin joustinneuleessa. Muistan kuinka yritin saada silmukat täsmäämään, mutta se ei vain onnistunut ja lopputuloksena oli tämä pieni sotku varren alussa ja sitten tuossa yhdessä kohdassa kahden nurjan silmukan sijasta on neljä silmukkaa.


Tässä ovat lapaset jotka aina naurattavat minua. :D Kokoero on aika huomattava. En tosin muista miksi näin on käynyt. Onko kenties ollu eripaksuiset puikot vai muuten vain mieli kireällä. :D
Kun lapsena aloittelin neulomista, niin silloin tein oikean silmukan jotenkin hassusti kiertäen, joka näkyy tuossa 1 oikein, 1 nurin joustinneuleessa.


Hyvin istuvat käteen! ;)


Tässä vielä kuvaa peukalosta. Reikiä ja langanpätkiä... :)

Välillä mietin, että eikö nykyään koulussa neulota tai virkata kuten ennen. Oma tyttäreni on nyt 6 luokalla ja he ovat koko ala-asteen aikana tehneet sormivirkkausta ja virkanneet vain pienet korit.
Olen kyllä joskus koittanut opettaa tyttöäni neulomaan, mutta hänen kiinnostuksensa taitaa olla muissa asioissa. ;) (Varmistin edellisen asian vielä tyttäreltäni ja vastaus oli KYLLÄ!!! )2 kommenttia: