sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Torkkupeittoni on vihdoinkin valmis!

Tänään se sitten valmistui ja olen työhöni enemmän kuin tyytyväinen. Se on juuri sellainen kuin alunperin pitikin!
Välillä tulee tehtyä sellaisia käsitöitä jotka ei syystä tai toisesta ole niin kivoja, mutta haluaa ne tehdä nopeasti valmiiksi jotta pääsee niistä eroon.
 Sitten on niitä käsitöitä kuten tämä peitto, joiden valmistuttua on jotenkin haikea mieli. Olimmehan joka päivä tiivisti yhdessä. Peitto oli mielessäni viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Heh! Ja nyt kun tämä peitto on valmis, niin nyt on aika tyhjä olo. Tätä peittoa virkkasin päivittäin. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Rakastin tehdä tätä peittoa niin paljon. Aion pitää tämän peiton itselläni jotta voimme myös jatkossakin viettää lämpimiä hetkiä yhdessä!

Peiton nimi voisi olla vaikka "Akka ja Ukko" tai rouvalta ja herralta nuo kyllä näyttävät!

Peiton leveys on 140cm ja korkeutta on 160cm. Koko taisi hieman muuttua alkuperäisestä.
(Alunperin tämä malli on siis virkattu kiinteillä silmukoilla tauluksi. Minulla on Jokanaisen käsityökurssi-kansio vuodelta 1980 josta otin tämä mallin.)

Lankana on siis SOHVI SHAALI/KÄSITYÖLANKA. 100% villaa joka on koin suojattu. Lankaa työhön meni 1,6kg

 
Jossain vaiheessa mielessäni kävi, että olisin virkannut reunoille jotain joka olisi tavallaan viimeistellyt / kehystänyt peiton tai laittanut esim. hapsut päihin, mutta mielestäni tämä peitto on kauniimpi ilman mitään sellaisia.

6 kommenttia: