sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Tyynynpäällinen ontelokuteesta

Suurena kirjoneuleiden ystävänä halusin kokeilla miten ontelokude soveltuu kuvioiden virkkaamiseen.

  Arkistoistani löytyi tähän sopivia malleja, joita olen jo nuorena keräillyt. Tähän tyynyyn päätin tehdä perhosen.
Tyynyn koko on 50 x 50 cm.

 
 Tämä ontelokude on siinä mielessä ihana, koska tätä on todella miellyttävä virkata jo senkin takia, että tämä on tasainen kude ilman epätasaisuuksia.
Kude kannattaa kastella ja kuivattaa ennen työn aloittamista, koska kude voi kutistua jopa 20%. Minulla meni kuivattamiseen useampi päivä. Ensin valuttelin vyyhtejä kylpyhuoneessa ja sitten parvekkeella. Välillä oli hyvä pöyhiä niitä, jotta kuteet kuivuivat myös sisältä.


 Tyynyä voi pitää myös toisinpäin jolloin ilme muuttuu täysin ja näyttää siltikin hienolta.

Tyynyn reunoja koristaa tällainen reunus.
 
 
Halusin, että tyynynpäällisen voi tarvittaessa pestä, joten ompelin nämä suuret napit taakse jotka mahtuivat sopivasti pylväiden välistä.

 Kudetta myy Lankamaailma. Tähän ja muihin kuteisiin voi käydä tutustumassa täällä.


6 kommenttia:

 1. Kaunis tyynynpäällinen! Löytyykö ohjetta tähän mistään vaiko ihan oma ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perhosen mallin olen joskus nuorempana ottanut talteen jostain. En muista mistä. Muuten tyyny on tehty omalla ohjeella. Olisitko kiinnostunut ohjeesta? Voisin sen tänne laittaa jossain vaiheessa. :)

   Poista
  2. Olis kyllä kiva jos ohjeen viitsit laittaa. On niin kauniisti toteutettu tyyny, että mielelläni kokeilisi tehdä. Toki ei mitään kiirettä, käyn tässä blogiasi aina katselemassa niin pidänpä silmällä, jotta milloinkas se ohje sieltä löytyy : ))

   Poista
  3. Tyyny on tällä hetkellä lainassa ja somisteenaTurun Lankamaailmassa. Kun saan sen sieltä, niin voin vähän tarkemmin laskea pylväitä ym. :) Laitan sitten ohjetta tänne.

   Poista