sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pieni tauko käsitöissä ja haarukkanyöri harjoitus

Viikko sitten perjantaina päätin, että pidän omasta tahdostani viikon taukoa käsitöistä ja samalla katson miten pärjään. 
Lautanauhojen jälkeen selkäni ja niskani olivat aika jumissa, joten tauko tuli sopivaan paikkaan.
Usein tuntuu, että käsityöt hallitsevat liikaa elämääni. En sitten tiedä, onko se hyvä vai huono asia. Sitä vain koittaa suoriutua muista asioista ja tehtävistä mahdollisimman nopeasti, että ehtisi edes hetken neuloa tai tehdä muita käsitöitä. Onneksi tämä riippuvuus on paljon parempi kuin esim. alkoholiriippuvuus! ;) Tosin vieroitusoireet ovat jokseenkin samoja. Heh! Yksi päivä ilman käsitöitä on ihan ok, mutta kuten nytkin huomasin, niin toisena päivänä aloin jo hieman oireilemaan. Olo muuttuu hieman rauhattomaksi ja kireäksi. Olisi pakko saada edes vähän neuloa!!! 
No sen verran annoin luovuudelle tilaa, että sain kuitenkin suunnitella ja piirtää uusia suunnitelmia. Yleensä kaikki suunnitelmat ovat minulla päässä, ei paperilla. Ja oli kyllä mukavaa vaihtelua piirellä ja väritellä välillä.
Luonteeltani olen sellainen ihminen, joka ei jaksa eikä pysty olla tekemättä mitään. Pelkkä paikalla istuminen turhautaa minua aika lailla. Esim. eilen olimme ystäviemme häissä. Juhlissa oli hauskaa, ohjelmaa oli sopivasti ja seura oli hyvää. Jossain vaiheessa iski kuitenkin sellainen olo, että olisi ollut pakko saada näperrellä jotakin. Tokaisinkin miehelleni, että olisi pitänyt ottaa kutimet mukaan. :D No onneksi servettirenkaat oli askarreltu pahvista ja sidottu kiinni nauhoilla. Nauhat avatessa servettirenkaiden sisällä oli pieni sarjakuva. Keräsin meidän pöydästä muutamat nauhat itselleni ja koitin näperrellä niillä ja lievittää tuskaani. Ja osa nauhoista koristi myös tyttäreni hiuksia. :D

Tänään ajattelin pitkästä aikaa kokeilla haarukkanyöriä ja tehdä pienen kokeilun.

Mieheni veisteli muutama vuosi sitten minulle oman nyörihaarukan ja siitä tuli näin hieno! Silloin kokeilin nyörin tekoa, mutta olen unohtanut miten sitä tehdää, joten nyt päätin kokeilla uudestaan.

Alku näyttää tällaiselta. Häntää kannattaa jättää noin 20cm.

Tässä olen pyöräyttänyt haarukkaa myötäpäivään kokonaisen kierroksen. Tässä vaiheessa oikealla puolella on kaksi lankaa, joista alempi nostetaan piikin yli.

Ja yli nostamisen jälkeen tilanne näyttää tältä. Keskellä oleva lenkki kannattaa jättää löysäksi.

Haarukkaa käännetään aina puoli kierrosta myötäpäivään, vedetään oikealta piikiltä alempaa lenkkiä, nostetaan piikin yli, ja kiristetään hieman. Ja näin jatketaan, kunnes nyöri on halutun mittainen.

Alussa menee pieni hetki kun saa nyörin jäljen tasaiseksi, mutta hetken kun tekee niin löytyy sopiva rytmi ja jälki alkaa tasoittumaan.

 Haarukkaa pidetään vasemmassa kädessä siten, että etusormi on vasemman piikin takana ja peukalo tuossa reiän kohdalla.
 
  Valmis nyöri on tällaista neliskanttista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti