maanantai 12. lokakuuta 2015

Islantilainen neule tyttärelleni

En voi lakata hehkuttamasta näitä islantilaisia neuleita! Nyt oli tyttäreni vuoro saada omansa. Minun ja mieheni neuleet neuloin Lettlopi -langasta ja tyttären valitsema neule on neulottu puolestaan Alafosslopi -langasta. Alafosslopi -lanka on paksumpaa ja pehmeämpää kuin Lettlopi. Näin ollen neuleesta tuli huomattavasti muhkeampi.

Halusin tehdä myös tästä neuleesta hieman reilumman ja tein kokoa M. Heti alussa aloin jo epäilemään kun neule tuntui aika pieneltä, mutta jatkoin kuitenkin neulomista. Neuleen edetessä se ei enää vaikuttanut kovin tiukalta joten olin aika luottavaisin mielin.
 Oma neuleeni on myös kokoa M ja se on hyvä koko minulle. Normaalisti käytän kokoa XS tai S. Tein neuleesta sen takia suuremman koska halusin, että sen alle mahtuu esim. huppari. Näin ajattelin myös tyttäreni neuleessa. Kun kokeilin tätä neuletta päälleni, niin se tuntui aika tiukalta minun päälläni. Eli jos tekisin tämän itselleni, niin sen pitäisi olla reilusti suurempi.

Kun tyttäreni sai tämän neuleen eilen illalla päälleen, niin hän ihastui siihen täysin ja olisi halunnut nukkua se päällä. 

 Neuleen ohje löytyy tästä kirjasta ja sen nimi on Puun vuosi.

 Kirjoneuleesta lähikuvaa.


Langat on niin ihania, että niitä voi pitää osana sisustusta.2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä tosi kaunis neule. (: Tykkään erityisesti lehtikuviosta! Värit on kohdillaan. Notta sopii hehkuttaakin!

    VastaaPoista