lauantai 7. marraskuuta 2015

Islantilainen neule lapsuudenystävälleni

Ystäväni lapsuudesta ja nuoruudesta oli ihastellut neuleitani ja pyysi, että neuloisin hänelle villapaidan. Minun ei tarvinnut hetkeäkään miettiä vastausta. Tottakai olin valmis sen hänelle neulomaan. Tämän ystäväni kanssa olen kokenut lapsena ja nuorena niin paljon. Olemme kolunneet lähimetsät ja lapsuuden koulutiet. Olleet kuin paita ja peppu! Olemme kokeneet nuoruuden haasteet ja kokeilut. Aikuisuuden kynnyksellä tiemme erosivat. Elämät vei meitä eri suuntiin. Nyt olemme taas askeleen kaksi lähempänä toisiamme. Tämän neuleen ansiosta voin taas olla hänen lähellä ja roikkua hänen selässään. ;)
Lähetin hänelle muutamia kuvia joista hän sitten valitsi mieleisensä mallin. Hän päätyi Ritari-malliin, joka onkin todella kaunis malli. Ohje tähän neuleeseen löytyy jälleen Islantilaisia neuleita -kirjasta.
Neuleen pääväriksi hän halusi harmaan ja kirjoneuleeseen mustaa ja valkoista. Näiden värien lisäksi päätimme vielä ujuttaa sekaan ihanaa metsävihreää.
Lisäksi toiveena oli, että neule saisi olla reilun kokoinen. Ystäväni on pitkä ja hoikka nainen. Hän halusi, että hihoissa ja helmassa olisi reilusti pituutta. 

Sain neuleen eilen illalla valmiiksi ja yritin ottaa itsestäni kuvia tämä neule päällä, jotta olisin voinut lähettää ystävälleni kuvan tästä. No eihän ne kuvat sitten onnistuneet. 
Tänään lenkillä ollessani keksinkin, että onhan minulla malli naapurissa. ;) Onneksi tällä mallilla oli aikaa tulla minun kanssani metsään. 
Pienen ja hauskan kuvaussession aikana sain otettua muutamat kuvat.
Tämä malli on pienempi kuin neuleen tuleva omistaja, ja neule on hieman reilu näissä kuvissa, joten koko taitaa olla juuri hyvä omistajalleen.

Tässä on lähikuvaa kirjoneuleesta. 
Ennen tätä kirjoneuletta viestit kävi kuumina, kun koitimme pähkäillä mihin kohtaa laitamme tuota metsänvihreää. 
Alkuun epäilin tätä vaihto-ehtoa. Musta ja tumma vihreä vierekkäin. Erottuuko ne tarpeeksi toisistaan?
Kirjoneuleen edetessä se alkoi näyttämään oikein hyvältä. 
Lopputulos näyttää mielestäni myös hyvältä ja ystävänikin on tyytyväinen.

 Tässä on lähikuvaa helman reunasta. Sama kuvio koristaa hihojen reunaa.

Tässä kuvassa kappaleet odottavat yhdistymistä.


Ihana, rakas kirja, joka on ollut kovassa käytössä.

Hyvillä mielin laitan neuleen postiin, sillä tiedän että uusi omistaja pitää hyvä huolta neuleesta ja arvostaa käsityötä. :)

P.S Kiitos mallilleni Satulle! :)

6 kommenttia: