tiistai 10. marraskuuta 2015

Tilkkukokeiluja kehyskudonnalla

Olen joskus kauan kauan sitten valmistunut tekstiiliartesaaniksi ja opiskeluaikoina pääaineenamme  oli kankaankudonta.
Olen usein haaveillut, kangaspuista, mutta tällä hetkellä niille ei ole tilaa. Tämä takia kankaankudonta on jäänyt vähäiseksi.

Tästä on jonkin aikaa kun kiertelimme kauppoja ja kävimme myös kirjakaupassa. Siellä aina ensimmäisenä käyn läpi käsityöaiheiset kirjat.
Eteeni sattui 100 kudottua ruutua -kirja, jota pyörittelin pitkään kädessäni ja mietin, että ostanko vai en. Jätin kirjan kuitenkin vielä pöydälle ja katselin muita kirjoja. En kuitenkaan saanut kirjaa mielestäni, joten palasin takasin kirjan luo. Mieheni tuli myös viereeni ja sanoi, että otetaan se nyt sitten. Meillä onkin sellainen yhteinen diili, että pyrimme ettemme hetken mielijohteesta osta tavaraa tai tuotetta. Koitamme miettiä tarvitsemmeko sitä oikeasti ja onko sillä käyttöä. Jos tuote jää vielä mieleen positiivisella tavalla, niin silloin se on lupa ostaa. :)

Tilkut kudotaan kehyskudonnalla. Tätä varten myydään valmiita kehyksiä tai sen voi valmistaa itse. Kehyksen tekoon löytyy ohje kirjasta. 
Mieheni veisteli tämä minulle näppärillä käsillään. :)

 Kehyksen lisäksi tarvitaa pitkä neula, joka minulla olikin jo valmiina.

 Tilkkuja on ollut hauska kutoa. Nämä tilkut ovat harjoitus / kokeilukappaleita. Ehkä jossain vaiheessa voisin tällä tekniikalla tehdä tilkkupeiton. Siihen olisi parempi jos lanka olisi hieman paksumaa kuin mitä näissä tilkuissa on.

 Kirjassa opetetaan selkeillä ohjeilla, miten nämäkin tilkut kudotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti