torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 18. Villapeitto kissoille

Nyt tulee hieman kissamainen juttu. Tämän vuoden alussa virkkasin innolla peittoja. Ensin virkkasin isomman peiton omaan käyttöön. Peittoa voi käydä katsomassa täältä. Sitä virkatessani sain huomata, että meidän kissat ihastuivat siihen täysin. Siitä sain idean, että virkkaan niille oman peiton ja se löytyy täältä.
Kissojen peittoa virkkasin myös ystäväni luona joka halusi, että virkkaisin vastaavanlaisen peiton myös hänen kissoilleen. Ystäväni kissat ovat karvattomia, joten ne tarvitsevat lämpimiä peittoja ympärilleen. 

Peiton mitat ovat 78cm*100cm
Lankana on Sohvi -shaalilanka joka on 100% villaa.

 Toiveena oli, että peiton toiselle puolelle ompelen pehmeän kankaan.

Tässä kuvassa ovat ystäväni kissat Meukka ja Kylli. 
Kuvassa olen heillä kylässä ja mukanani oli omien kissojemme peitto vielä tekovaiheessa, mutta Meukka ja Kylli tykkäsivät tulla keskeneräisen peiton päälle. :) Kylli ja Meukka nukkuvat mielellään lämpöisen peiton sisällä.

Tässä ovat meidät omat pojat Toope ja Mikki. 
Ne saivat toimia malleina, ennen kuin laitan peiton postiin.
Mikki on ollut meillä pennusta asti ja on kolmevuotias. Jossain vaiheessa halusimme sille kaverin ja haimme myös Toopen löytöeläinkodista. Toope on ollut meillä nyt kaksi vuotta ja sen ikää ei tarkkaan tiedetä, mutta arviolta se on viisivuotias.
Näillä kissoilla on niin omat luonteensa. Mikki on kasvanut pumpulissa koko ikänsä ja on hyvin kiltti, lempeä, rauhallinen ja nukkuu yöt aamuun asti. Kun taas Toope on katujen kasvatti ja luonne on myös sen mukainen. Lisäksi saan lähes joka aamuyö herätä siihen, kun Toope istuu yöpöydälläni ja tuijottaa kurnahdellen minua. Vaikka kissojen luonteet ovat erilaiset niin silti ne tulevat hyvin toimeen keskenään.


Edes joulukoristeet eivät ilahduttaneet Toopea.Eilen luukun 17. avasi Pikku Akan tilkkuvakka ja se löytyy täältä.
Huomenna on vuorossa luukku 19 ja sen avaa Tilkkureppu.

Rauhaisaa joulun odostusta!

4 kommenttia:

 1. Suloinen kissapeitto. (: Ja ihanat nuo siun kisut! Mie niin ootan sitä päivää että saan oman karvapallon nurkkiin pyörimään. Sit joskus kun on sopiva asunto. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nuo kissat ovat niin ihania ja tuovat iloa jos jokin mieltä painaa. :)Ja muutenkin niiden toilailuja on hauska seurata. Ainut mikä ärsyttää on niiden karvat jotka leviää koko asuntoon, mutta ne on vain kestettävä koska kissat on niin rakkaita. Ja onneksi on keksitty teippiharjat...ja niitä kuluu paljon! :D :D

   Poista
 2. Upea peitto!
  Teidän kisutarinat kuulostaa samalta kuin meidän.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onhan nuo mirrit niin hauskoja ja ihania. :) Huononakin päivänä he saavat hymyn huulille. :)

   Poista