lauantai 16. tammikuuta 2016

Islantilainen villatakki

Islantilaisen villapuseroiden innoittamana halusin tehdä itselleni villatakin. Halusin sellaisen, jonka kanssa voisin kopistella korkeilla koroilla vaikka kaupungissa.
Tämä ihanuus valmistui lähes kaksi viikkoa sitten, mutta on odottanut nappeja. Eilen sain ne hankittua ja samalla sain tämän projektin onnistuneesti valmiiksi.
Alkuun suunnittelin, että olisin laittanut villatakkiin hieman jotain värikästä väriä, mutta päätin lopulta, että pysyn tutuissa ja turvallisissa harmaan sävyissä.
Tämän työn neulominen oli siinä suhteessa jännittävää, koska edessä oli työvaihe jota en koskaan ollut vielä tehnyt. Nimittäin neuleen leikkaaminen auki. Koko työn neulomisen aikana ajatuksissa pyöri, että entäs jos lopussa leikkaaminen menee pilalle ja koko työ on ollut turhaa!?
Sain neuleen neulottua ja odotin muutaman päivän, että uskalsin alkaa sitä leikkelemään. Ei tullut mieleenkään, että olisin alkanut sitä kiireessä tai väsyneenä tekemään. Tarkoitukseni oli ottaa työvaiheista useimpia kuvia, mutta se jäi kun olin niin jännittynyt ja keskittynyt. :D

 Villatakki on neulottu Islantilaisia neuleita -kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa oli minun makuuni liian lyhyet hihat, joten neuloin omaani reilusti pituutta, jotta on mukavampi käyttää näin talvella ja muutenkin.

 Tässä on villatakki edestä.

Tämä uusi piponi sopii niin hyvin yhteen villatakin kanssa.


Tässä ovat ainoat kuvat jotka sain otettua siitä, kun aloin leikkaamaan neuletta auki.
Villatakki neulottiin suljettuna neuleena. Vasemalla kuvassa näkyy kohta keskeltä edestä, jossa neulottiin kaksi nurjaa silmukkaa.
Oikealla kuvassa olen ompelemassa lyhyillä pistoilla molemmat reunat. Tämä pitää tehdä kaksi kertaa, jotta neule ei lähde purkautumaan. Minun teki kyllä mieli ommella kymmenen kertaa. :D 
Tämän jälkeen piti leikata neule ompeleiden välistä. Ei siinä muu auttanut kuin tuumasta toimeen ja sakset käteen. 

Vasemmalla kuvassa on viimeisteltynä etupuolen leikkauskohta ja kyllä siitä siisti tuli kaikesta jännityksetä huolimatta. Seuraavalla kerralla ei pelota enää niin paljon. ;)
Pienissä kuvissa on alahelman kuvioita.

 Löysin nämä hauskat napit. Nämä ei tosin erotu kovin hyvin kun tausta on nappilistassa myös musta.

Minusta nämä hihojen resorit ovat aika ihanat...


...Ja muutenkin kaikki nämä kirjoneuleet ovat jotain niin kaunista ja näissä silmä lepää.  
14 kommenttia:

 1. Aivan ihana ♡ Tuo valmiin neuleen leikkaaminen kuulostaa kyl ihan karmealta, mutta tosi hieno siitä tuli =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leikkaaminen todellakin jännitti, mutta loppujen lopuksi ei se niin kamalaa ollutkaan. :) Uskalla leikata toisenkin kerran. :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! :) Innolla lähden ulkoiluttamaan tuota tuonne pikkupakkaseen. ;)

   Poista
 3. Kaunis takki! Tämä malli oli minullakin yksi vaihtoehto, mutta hylkäsin sen sitten, kun en siihen kirjan versioon täysin ihastunut. Mutta tämän sinun versiosi nähtyäni alkoi tämä malli uudestaan houkuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en täysin ihastunut siihen kirjan malliin. Siinä ainakin häiritsi minua lyhyet hihat. Ajattelin, että kun teen hihoihin lisää pituutta ja toiset värit, niin näyttää ja tuntuu paremmalta. Ja onneksi näin kävikin. :) Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja mielessä pyörii ajatus uudesta villatakista. ;) Sitä ennen täytyisi tehdä muutama muu neule ja ja ja...

   Poista
 4. Tosi kaunis! (: Ja vitsi mitkä napit. Ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin nuo napit on hauskat, mutta ikävä kyllä ne ei juuri erotu.

   Poista
 5. Lähipäivinä aion aloittaa kans kirjoneule villatakin joka steekataan auki. Kiitos vinkeistä. Vähän kauhistuttaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se menee! Otat vain rauhallisen ja kiirettömän hetken kun alat ompelemaan ja leikkaamaan. :) Niin ja muistat vetää syvään henkeen. ;D

   Poista
 6. Paljonko eri värejä käytit neuleeseen. Esim pohjalankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä villatakissa on neljää eri väriä.

   Poista
 7. Hei,

  Eksyin googlen kautta sivuillesi (etsin villatakkia) ja täytyy sanoa luomustesi olevan ihan näköisiä! Tässä villatakkikuvassa sinulla on ihana pipo. Onko se itsesuunniteltu vai löytyisikö ohje jostain kirjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä ovat kyllä niin ihania ja olen todellakin jäänyt näiden tekemiseen koukkuun.<3
   Olen itse suunnittelut kyseisen pipon ja ohje löytyy siihen tuolta pipo osiosta. Olen ollut pipoon tyytyväinen ja odotankin jo, että tulisi kunnon pakkasia, jotta voin vetää tuon päähäni taas. ;)

   Poista