sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kirjoneulelapaset

 Viimeaikoina olen neulonut ahkerasti islantilaisia villapaitoja, joten niiden jäljiltä on jäänyt muutamia jämäkeriä. Päätin neuloa näistä pikkukeristä lapasia. Suunnittelin helpon ja nopean kirjoneulemallin ja tartuin puikkoihin.
Harmaansävyiset lapaset on enemmän minua itseäni kun taas nuo oranssinsävyiset ovat kaukana minusta. Neuloin lapasia aina iltaisin enkä oikeastaan nähnyt miltä väriyhdistelmä näyttää päivänvalossa. Nyt kun olen niitä katsellut, niin ihan hauskalta ne nättävät vaikka ei edelleenkään ole minun värejäni. Joskus on kuitenkin mukavaa neuloa niilläkin väreillä jotka ei ihan ole niitä omia.Nämä harmaat ovat siis enemmän minua......ja nämä orannsit taas ei. :)

LAPASIEN OHJE

Koko: nainen
Sukkapuikot: 3,5 ja 4,0
Lanka: Lettlopi
Langan menekki: 80g / pari
Suunnittelija: Merja Aikioniemi


Lapaset ovat molemmilta puolilta samanlaiset.
Resori on 1 oik, 1 nurin joustinneuletta ja neulottu 3,5 puikoilla 5 krs.
Kirjoneule on neulottu 4,0 puikoilla.
Kuvassa näkyy kuudennen kirjoneulekuvion kohdalla peukalon kohta. (Näkyy hieman epäselvästi.) Nämä 5 silmukkaa on poimittu apulangalle ja niiden tilalle on luotu uudet. Peukaloa varten poimin lopuksi 15 silmukkaa.

6 kommenttia:

 1. Onpas mukavan simppeleitä. Tykkään molemmista värivariaatioista. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä kyllä valmistui aika joutuisasti. :)

   Poista
 2. Ihastuttavia lapasia. Todella kaunis malli. Molemmat väriyhdistelmät toimii ihanasti!

  VastaaPoista
 3. Blogisi uutena ahmijana:))) oma uinunut kirjoneulehimoni nousi taas ihan uusiin sfääreihin:))) Olet todella taitava ja ahkera, nostan hattua korkealle! Nyt täytyy meikäläisen jarruttaa, etten kuvittele osaavani tehdä ihan kaikkea, mitä blogissasi (ja instagramissa) näen. Jonkin verran olen joskus nuorempana tehnyt kirjoneuleita, mutta nyt sytyin tähän islantilaiseen Ritari-villapaitaan, jonka olet tehnyt ainakin itsellesi ja miehellesi. Lankatilaus lähti juuri äsken, koska tuo kuvaus Lettlopi-langasta teki myös vaikutuksen minuun. Olen sellainen tavan-neuloja, eli Novitaa kuluu paljon ja muut langat onkin hankittava netistä tai lähikaupungista. Omalla paikkakunnalla ne ovat tuntemattomia. Kiva että pidät blogia, joka antaa innostusta muillekin ja kiva että jaat myös ohjeitasi tai neuvot, mistä niitä löytyy! Mukavaa neulomiskevättä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistäsi. :)
   Kiva kuulla, että olen saanut sinut innostumaan uudestaan kirjoneuleista. Tuo Ritarineuleen kirjoneule on kyllä niin kaunis. :)
   Minunkin pitäisi taas tehdä muutaman villapaidan lankatilaus. Välillä on vaikea päättää neulonko villapaitoja, sukkia, lapasia vai pipoja. Olenkin päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että villapaitojen ohessa neulon pienempiä töitä. :)
   Mukavia neulomishetkiä myös sinulle! :)

   Poista