lauantai 9. huhtikuuta 2016

Lapaset palttinasilmukalla

Palttina on minulle entuudestaan tuttu opiskeluajoilta. Silloin sitä tuli kudottua kangaspuilla. 
Palttinasilmukkaan tutustuin kirjassa Parhaat perinneneuleet -150 mallia maailmalta. Olin jo pitkän aikaa katsellut tätä mallia ja nyt päätin kokeilla sitä. Ensin neuloin pienen harjoitustilkun, jonka jälkeen päätin, että ensimmäisenä työnä voisin neuloa tällä neuloksella lapaset.
Palttinasilmukka on aika tiukka ja napakka neulos, jonka johdosta se ei ole niin joustava mihin olen aiemmissa neuleissani tottunut.
Palttinasilmukka perustuu oikeisiin ja neulomattomiin silmukoihin, joten sitä on helppo neuloa. Asiat joihin pitää kiinnittää huomiota on juuri tuo tiheys ja napakka malli. Eli kannattaa laittaa muutamat silmukat normaalia enemmän. Näissä lapasissa minulla oli resorin jälkeen 47 silmukkaa ja näin jälkeen päin ajatelle niitä olisi voinut olla muutama silmukka enemmän.
Lisäksi kavennuksissa kannattaa huomioida neuleen tiheys. Itse kavensin joka toisella kerroksella. Jos olisin joka kerroksella kaventanut, niin lapasesta olisi tullut liian pieni.
Itse pidän tästä neuloksesta kovasti. Se on yksinkertainen ja kaunis. Ehdin jo haaveilla, että tällä mallilla tulisi aivan ihan retkeilyvillapusero miehelleni.

Tässä kuvassa pinta muistuttaa hieman helmineuletta, mutta todellisuudessa pinta on sileä ja tasainen.


PALTTINASILMUKAN OHJE:

1 krs: *1 s oikein, nosta 1 s neulomatta ja pidä lanka työn edessä.* Toista *-*
2 krs: nosta 1 s neulomatta ja pidä lanka työn edessä, 1 s oikein.* Toista *-*

Lankana minulla oli Alize ja puikot no. 4
Itselläni oli näissä lapasissa resorissa 48 silmukkaa jonka jälkeen kavensin yhden silmukan. Näin ollen kerroksen vaihtumiskohdan saa huomaamattomaksi. Eli parittomalla silmukkamäärällä on hyvä neuloa tätä mallia.
 


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin tulee. Ihastuin tuohon pintaan heti kun näin se kirjassa.

   Poista
 2. Tuleepa kaunista pintaa! Taitaa mennä kokeiluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee. Kokeile ihmeessä tätä neulosta. Sitä on helppo neuloa, mutta hieman hitaammin valmistuu. :)

   Poista