lauantai 6. elokuuta 2016

Islantilainen villatakki

Tämä ei varmasti sen suurempia esittelyjä tarvitse, mutta neuloin tämän islantilaisen villatakin tyttärelleni. Malliksi otin Riddarin. Islantilaisia neuleita -kirjassa ei erikseen ole ohjetta Riddarin villatakkiin, mutta villapaidan ohjeella se on helposti muokattavissa. 
Neuleen leikkaaminen ja ompelu sujui myös tässäkin ilman ongelmia. Ainut mikä minua jäi nurjalle puolelle häiritsemään, niin oli ne röpelöiset leikkausreunat. Löysin siihen ratkaisun ostamalla leveää nauhaa ja ompelin sen käsin pienillä pistoilla kiinni. Lopputulos on todella siisti ja täydellinen.

Olen nyt neulonut näitä islantilaisia neuleita kaksitoista kappaletta ja yksi on jo aluillaan. :) Ajatuksena minulla olisi vielä tämä yhden jälkeen tehdä ainakin kolme. Haluaisin neuloa itselleni ja miehelleni uudet neuleet ja sitten olisi suunnitelmissa neuloa yllätysneule eräälle henkilölle joka ei sitä varmastikaan osaa odottaa, mutta tiedän, että hän arvostaisi sitä koko sydämestään. :)

Tyttäreni toivoi pääväriksi valkoista, mutta tietyistä syistä en aivan valkoista suostunut tekemään. :) Päävärinä on vaalea harmaa.

 Villatakki edestä.

 
Villatakki takaa.

 Tässä ompelen leveää nauhaa käsin pienillä pistoilla röpelöisen reunan päälle.

Tässä nauhat on ommeltuna ja näin viimeistely on nurjaltakin puolelta siisti ja täydellinen.

Lankana aina niin ihana Lettlopi.


12 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana jälleen kerran! Minullakin mahdottomat määrät Islannista kuskattua lettlopia ja kirjakin on lainattu kirjastosta mutta on niin paljon kaikkia muita neuleprojektejs ettei ikinä ehdi:( ihanaa kuitenkin päästä ihailemaan sinun neuleitasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä suosittelen, että jätät ne muut neuleprojektit hetkeksi väliin ja teet yhden islantilaisen villapaidan...ja siitä se sitten lähtee! :D

   Poista
 2. Tosi kaunis! Mulla on Lettlopit ostettu miehen paitaa varten, mutta en ole vielä päässyt alkuun... Tykkäsin kyllä neuloa sitä, kun tein talvella taaperolle islantilaispaidan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä kanssa ihastuin Lettlopiin heti alussa. Ja kuten olen aiemminkin jossain tuolla maininnut, niin mielestäni nähin Islantilaisiin neuleisiin ei sovi muu kuin tämä Lettlopi. :)Se tuo neuleeseen juuri sitä kaunista luonnetta.

   Poista
 3. Ihanat värit tässä neuleessa. :) Mutta käypä vilkaisemassa min blogia, siellä on palkinto sinulle. (:

  VastaaPoista
 4. Mielettömän upea! Mikä tuo turkoosin/sinisen värisävy/ nimi on?

  VastaaPoista