torstai 17. marraskuuta 2016

Pellavaverhot pitsinauhoilla

Verhojen pituuden suhteen olen aina ollut hyvin tarkka. Minulle on ollut tärkeää, että verhot ovat muutaman sentin irti lattiasta. Yleensä olen ostanut verhoni valmiina ja muutaman kerran olen myös teettänyt ne liikkeessä. Vaikka käsityöt sujuu minulta hyvin, niin ompelukoneella ompelu ei ole koskaan ollut minulle kovin mielekästä puuhaa. Vaikka kuinka yrittää suoraa ommella, niin vinoon se menee. :D No, ompelutaitoni on hieman kehittynyt vuosien varrella, joten uskalsin ostaa laadukasta pellavaa ja ommella verhot itse. 
Nyt kun asumme tässä vanhassa 1920 rakennetussa talossa, niin haluan tehdä tänne itse käsityönä mahdollisimman paljon ja tietysti vanhaa kunnioittaen. 
Keittiön verhoiksi halusin pellavaa ja ideana oli, että virkkaan verhojen yläreunaan kapean pitsin. Mitä verhojen pituuteen tulee, niin tällä kertaa en voinut tehdä lattiaan asti, koska ikkunoiden alla on sähköpatterit eikä niitä saa peittää.
Verhojen väriä miettiessäni, päätin ottaa ihan luonnollisen väristä pellavaa. Joskus minulla on ollut värikkäitä pellavaverhoja ja ne ovat haalistuneet aika ikävännäköisiksi. Lisäksi kun meillä on keittiössä puuhella josta kuitenkin tulee jonkin verran savua ja nokea, niin tässä värissä se ei niin helposti erotu. Keittiössämme on kaksi ikkunaa, joten pitsejä piti virkata neljä kappaletta ja jokaisen pituus on 90cm. Pitsit virkkasin puuvillalangalla.

Verhojen ompelu sujui hyvin ja sain niistä ihan suorat. ;)
Nyt tarvitsee vain totutella katsomaa lyhyitä verhoja. Ehkä tulevaisuudessa pääsemme eroon näistä sähköpattereista. Ensikesänä olisi tarkoitus ottaa tuo muovimatto pois ja katsoa missä kunnossa sen alla oleva lautalattia on ja uusia mitä on tarvetta.
Talon mukana saimme mm. kaksi tälläistä keinutuolia. Entinen omistaja kertoi, että olohuoneen keinutuoli on kuulemma "valehtelijan paikka". Tällä hetkellä meidän toinen kissa on siis valehtelija. 

Kangaskaupan myyjä suositteli minulle, että ompelen verhon yläreunaa tälläisen nauhan, jotta rypytyksestä tulee siistimpi. Noudatin siis myyjän ohjetta ja tein kuten hän neuvoi.

Pitsit halusin ommella käsin. 

Tässä ovat toisen ikkunan verhot.

Näin amatöörivalokuvaajana oli vaikeaa ottaa verhoista kuvia päivänvalossa ikkunaa vasten, joten värit on hieman vääristyneet kun otin osan kuvista illalla valot päällä.

6 kommenttia:

 1. Kauniit verhot! (: Miten mää koko ajan ajattelin, että pitsit tulevat kapan alareunaan? :D Vaikka enhän tiennyt edes mihin ikkunaan. Hih. Kyllä virkatuissa pitseissä ja pellavassa on sitä jotain, etenkin kun on tyyliin sopiva talo. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ideana oli alkujaan laittaa pitsit näin kuin ne nyt ovat, mutta ajatuksissa kävi myös alareuna, mutta eihän ne sieltä olisi näkynyt. :)
   Nyt vielä muut ikkunat odottaa verhoja ja minä inspiraatiota! :D

   Poista
 2. Kauniit verhot! Sopivat hyvin vanhaan taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, minunkin mielestä nämä sopivat hyvin vanhaan taloon. :)

   Poista
 3. Tulipa kauniit ja olit nopea! Vanhan talon ikkunassa ja vielä keittiön ikkunassa nuo lyhyet verhot ovat ihan kivat. Olemme vaan niin tottuneet nykyään käyttämään niitä lattiaan asti ulottuvia. Ja tuo sukkakirja, jota esittelet seuraavassa postauksessasi on varmaan hyvä, aion kysäistä kirjastosta, josko löytyisi:) Mukavia päiviä maaseudun rauhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä itsekin olen tyytyväinen verhoihin. Verhot ovat vasta alkua koko tälle taloprojektille. ;) Ensikeväänä / kesänä jos saisi tehtyä suurempia remontteja alta pois, niin sitten olisi mukavampi jatkaa näitä sisustusjuttuja. :)
   Tuossa sukkakirjassa on ihan kivoja perinteisiä ohjeita villasukkiin. Jos ei kirjastosta löydy, niin minultakin voit kysellä ohjeita. :)

   Poista