lauantai 10. joulukuuta 2016

Islantilainen villapaita

Tämä islantilainen villapaita valmistui jo useita kuukausia sitten. Halusin neuloa tämän villapaidan eräälle henkilölle yllätykseksi. Olen tavannut tämän miehen kerran ja sen tapaamisen perusteella minulle tuli vahva fiilis siitä, että hän jos kuka ansaitsee tällaisen villapaidan.
Joitain vuosia sitten tämä mies sai kaksi aivoinfarktia jonka johdosta hän päätti taistella itsensä takaisin elämään kiinni. Tänä päivänä entinen elämä on jäänyt taakse ja nykyisen elämän täyttää luonto, retkipyöräily ja ihana huskykoira. 
Syy, miksi minua erityisesti kosketti tämä asia oli se, kun oma siskoni vuosia sitten sai aivoinfarktin ja menehtyi siihen.
Minusta on erityisen ihanaa antaa lahjaksi käsitöitä jos tiedän, että lahjan saaja osaa oikeasti arvostaa sitä. Nyt tässäkin tapauksessa uskalsin tehdä näin suuren ja ihanan työn, koska sisimmissäni tiesin ja uskoin, että tämän lahjan saaja osaa arvostaa tätä ja paidalle on todella käyttöä luontoretkillä.
Onneksi lahjan saajan osoite oli helposti selvitettävissä ja pienen kirjeen saattelemana laitoin paketin postiin. Pieni jännitys toki oli päällä kun mietin, että meneehän paketti oikeaan osoitteseen. Muutamien päivien päästä sain facebookin kautta viestiä ja kiitosta lahjasta. Saaja oli todellakin yllättynyt ja ihmeissään, että miksi juuri hän? :) Hänellä oli kuulemma ollut suunnitelmissa hankkia itselleen uusi villapaita, mutta nyt hän saikin sen täytenä yllätyksenä. 

Alunperin minulla oli ideana, että otan väreiksi samoja sävyjä mitä tämän miehen koiran turkissa on, mutta tehtävä osoittautui hieman vaikeaksi. Yritin kuvien ja lankakarttojen perusteella löytää oikeita sävyjä, mutta se oli yhden värin suhteen todella hankalaa. Tämän takia päädyin tuohon sinapinkeltaiseen, joka ei ollut sinnepäinkään. Kaikesta huolimatta väri tuo kivasti pirteyttä neuleeseen ja sopii todella hyvin muiden sävyjen kanssa.


Tämä villapaita on nyt toistaiseksi ollut viimeiseni. On vierähtänyt useimpi kuukausi ilman näitä islantilaisia neuleita. Ikävä on kyllä ollu suuri, joten muutama päivä sitten minun oli pakko kaivaa Lettlopit laatikoista ja laittaa alulle uusi villapaita joka tulee nyt vuorostaan minulle itselleni.

6 kommenttia:

 1. Mahtava paita (jälleen kerran) ja ihanaa, miten ilahdutit toista ihmistä sillä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä villapaitaa oli todella mukava neuloa, kun oli tunnetta ja jännitystä mukana eri tavalla. <3

   Poista
 2. Ihana tarina tällä villiksellä. (: Kaunis on ja tuo sinapinkeltainen tulee kauniisti esiin tuosta harmaasta taustasta. Varmaan yksi minun lemppareista näistä sun tekemistä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavaksi jännitetään sitten millainen seuraavasta tulee. ;)

   Poista
 3. Tuolla instagramin puolella jo hehkutinkin sinua, sinä ahkera ihminen! Nyt sait kyllä kauniilla tarinallasi ja villapaidallasi minut herkistymään. Voiko olla kauniimpaa tapaa ilahduttaa toista ihmistä, kunnioitan tekoasi korkealle. Ihania neulomispäiviä ja joulun odostusta sinulle, sinne metsän laidalle:) Niin, oma islantilainen villapaitani on vaiheessa. Sain aikoinaan inspiraation sinulta ja olen neulonut hetken matkaa kirjoneuletta, mutta sittenhän minulle tuli tuo kohtalokas liukastuminen ja käden paha murtuminen helmikuussa ja siihen homma tyssähti. Käsi oli pitkään paha, mutta toki olen jo neulonut monet villasukat ja lapaset ja villapaidan vuoro tulee hyvinkin pian:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistäsi. Mielessäni on vielä muutamia ihmisiä joita haluan ilahduttaa tällaisella yllätyspaidalla. Niiden aika tulee vielä. :) Itseasiassa minulla on tuolla seuraavaksi odottamassa tällaisen villapaidan langat. ;)
   Toivottavasti kätesi on jo kunnossa ja saat villapaitasi valmiiksi. :)
   P.S Ei täällä metsän laidalla voi muuta kuin ihastella. Juuri äsken pidin keittiön pöydän ääressä kissojen kanssa "hiljaisen hetken" Juoden kynttilän valossa yhden lögin (parantaakseni flunssaani :D) ja samalla katselin ikkunasta taivaalla loistavaa kuuta! <3

   Poista