lauantai 12. elokuuta 2017

Islantilainen villapaita

Tämä villapaita on ollut valmiina jo usean viikon, mutta nyt vasta saan tämän tänne. :)
Minulla on taas alkanut työt täydellä teholla, niin tuntuu, ettei aikaa meinaa jäädä ylimääräiseen.
Kohta tulee kuluneeksi vuosi kun muutimme tänne maaseudulle ja ensimmäiset suuret remontit ovat käynnistyneet. Ensimmäisenä projektina piti rakentaa ulkohuussi, koska sille on käyttöä tulevien remonttien aikana. Ja muutenkin siellä on mukavampi käydä jos ulkona puuhastelee. Tänään meillä alkoi kaivon kunnostus. Mieheni ja appiukkoni kunnostavat kaivoa kaivurimiehen kanssa ja minä olen hoitanut ruokapuolen. Tämä oli ehkä paras työnjako. :)  Kaivon vesi ei ole ollut juomakelpoista, joten juomaveden olemme kantaneet tämän vuoden muualta. Onneksi kaivon vettä on kuitenkin pystynyt käyttämään pesuvetenä. Toki pieniä ongelmia veden kanssa on pesemisen suhteen. Huomasin tämän ongelman muutaman kuukauden käytön jälkeen. Minun hiukseni kun ovat vaaleat joissa ruskeita raitoja, niin huomasin, että ne ovat muuttuneet keltaisiksi!!! Muuton jälkeen menin kampaajalle, jonka luona olen viimeiset vuodet käynyt säännöllisesti kolmen kuukauden välein. Hän ei tiennyt muutostamme mitää ja kysyi minulta heti, että olemmeko muuttaneet? Kampaajalla käynnin jälkeen hiukseni ovat hetken kivan näköiset kunnes taas huomaan olevani keltahiuksinen. Oikea Elovena tyttö! :D Päätin kokeilla hopeashampoota ja hoitoainetta, ja onneksi ne ovat auttaneet pahimpaan hätään. Enää hiukseni eivät ole niin keltaiset. Toivottavasti saamme kaivon pian kuntoon ja veden käyttökelpoiseksi kaikin tavoin. Muutaman pävän tässä joutuu käymään kuupan alla pesulla, mutta se ei ole minulle mitää uutta, sillä niin minä olen lapsenakin itseni pessyt. ;)
Seuraava iso projekti odottaa jo pihalla, nimittäin uudet ikkunat. Päätimme laittaa kokonaan uudet ikkunat, koska nykyiset ovat jo osittain aika haperoa. Vahnat ikkunat pidämme itsellämme, sillä voimme niistä rakennella myöhemmin jotain uutta. 
Ensimmäisen oman kasvimaan suhteen olen myöskin tyytyväinen. Olemme saaneet syödä omasta maasta perunaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia, herneitä, kurkkua ja tomaattia. Ihanaa on myös se, että metsä on niin lähellä. Lähes koti-oveta pääsee marjoja ja sieniä poimimaan.

Sitten tähän villapaitaan. Vuosi sitten neuloin siskon pojalle islantilaisen villapaidan, mutta ilmeiseti lihakset ovat pullistuneet sen verran, että nyt oli aika neuloa uusi ja isompi. :)
Tänään hän pääsi sitä vasta sovittamaan ja totesimme, että se oli hyvä ja reilun kokoinen. 

Malli on Riddari.

Lankana on Lettlopi.
Värit vasemmalta alkaen: 0056, 0058, 1416, 0005

Tällä hetkellä minulla on työn alla uusi villatakki, johon tulee paljon kirkkaita värejä. Villatakin saaja kun pitää väreistä ja on muutenkin iloinen persoona.
Villatakissa ei tule olemaan islantilaisia kuvioita, vaan tällä kertaa suunnittelin kuviot itse. Hieman jännittää miltä lopputulos näyttää, mutta uskon, että hyvä tulee.
Niin ja ostin itselleni viikko sitten uuden kirjan, jossa opetetaan ryijyn valmistusta. Minulla on olemassa yksi ryijypohja ja haluaisin suunnitella kotiimme oman ryijyn. Suunnitelma on vielä alussa, mutta kirjassa on paljon hyviä neuvoja joita tulee luettua päivisin bussissa kun menen töihin ja tulen kotiin.

8 kommenttia:

 1. Kaunis villapaita jälleen. :) Tsemppiä remppahommiin ja aurinkoista syksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näistä isommista kun selvitään niin sitten voi huokaista. :D

   Poista
 2. Onpa mennyt aikaa siitä kun olen kurkistanut tänne blogisi puolelle. Kesä on vienyt niin totaalisesti minut ulkotöihin (kukkapenkkeihin), etten ole juurikaan blogeja lukenut. Tämän villapaidan näin siis instagramissasi ja onhan se niin super kaunis taas! Se omani ja ensimmäinen on edelleen vaiheessa:) Kiinnostaa todella paljon nähdä onnistunko, mutta en ole kovin paljoa kerinnyt sitäkään kesällä neulomaan.
  Remontin aloitus kuulostaa kivalta, sekin tempaisee mukaansa niin totaalisesti ja innostaa kun näkee valmista. Ja entä sinun ryijy haaveesi, se on varmasti mukavaa työtä, kun siihen paneutuu. Äitini kutoi aikoinaan kangaspuissa ryijyjä ja raanuja, mutta myös perinteisesti neulalla. Itse en ole kokeillut, kangaspuissa olen tehnyt vain mattoja, mutta jäin siihenkin totaalisesti koukkuun:) Olen kutonut lähes kaikki räsymatot tänne mummis_housiin, siis kymmeniä metrejä, eikä se edes tuntunut työltä. Tosin työtäni helpotti paaaljon se, että miehen täti leikkasi minulle jatkuvasti kuteet valmiiksi.
  Mukavia hetkiä kaikkien syystöiden ja harrastusten parissa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen mukavasta palautteesta. :)
   Nyt on kyllä ollut taas aika kortilla käsitöiden ja blogin suhteen, että...
   Kaivo saatiin uusittua ja uudet ikkunat, joten tästä on hyvä jatkaa. Vielä on edessä muutamia "kakkajuttuja" remonttien suhteen, kuten viemärönti! Sen jälkeen voi alkaa tekemään näkyvämpiä remppoja, mtta ne on sitten jossain vaiheessa.. :)
   Ryijyn suunnittelu on nyt jäissä, eikä se ole edennyt. Jostain syystä villapaidat pitävät minua otteessaan. :D
   Mukavaa syksyä myös sinne teille! <3

   Poista
 3. Hei! Kiitos inspiroivasta blogistasi, olen sitä ahkerasti selaillut Islannin matkan jälkimainingeissa kun aloitin oman Riddari -paidan kutomisen. Olen vain törmännyt ongelmaan johon en tunnu löytävän vastausta joten ajattelin jos voisin sinulta kysyä näin aloittelijana.. ohjeessa on kaarrokkeen kaaviokuvaan merkattu sinisiä kenttiä joiden selityksessä lukee ei silmukkaa.. mitä se käytännössä tarkoittaa, silmukan siirtämistä neulomatta vai..? Olen kiitollinen jos viitsit vastata tähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kivasta palutteesta. Nuo siniset kentät ovat tavallaan niitä kavennettuja silmukoita, joten niistä ei tarvitse välittää. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan. :) Sen ehkä tajuaa helpommin sitten kun pääsee siihen kohtaan neulomisessa.
   Minullakin on ollut jo pitkään haaveissa päästä käymään islannissa, mutta se on siirtynyt tositamiseen, kun tuli hankittua tämä pieni maatila, joka nyt alkuun vie kaiken ajan ja rahat. :D

   Poista