lauantai 24. kesäkuuta 2017

Islantilainen villapaita

Olin jo pitkään ihastellut erästä islantilaista villapaitaa nimeltä Vetur eli Talvi. Aiemmin en ole kyseistä neuletta neulonut. Halusin neuloa tämän villapaidan miehelleni.
Lähes kaikki villapaidat olen neulonut suosikkilangallani, eli Lettlopilla. Tämä neule on neulottu Plötulopilla, joka oli minulle uusi tuttavuus.
Alkuun tämä Plötulopi osoittautui hankalaksi neulottavaksi, koska lanka on hahtuvamaista ja meinasi katketa koko ajan. Piti olla tarkkana, ettei lanka jää kiinni mihinkään tai etten istu päälle. Näin kävikin useita kertoja. Onneksi kuitenkin oli helppoa liittää lanka takaisin työhön ja jatkaa neulomista. Hankalan alun jälkeen pääsin vauhtiin, eikä neulominen ollut enää vaikeaa, vaikka edelleen piti olla tarkkana langan kanssa. Jännitystä lisäsi myös se, kun ala-osa vaikutti alkuun aika kapealta vaikka otin yhtä kokoa isomman mallin.
Villapaita valmistui sopivasti juhannukseksi, sillä juhannuksena meillä on mieheni kanssa yksi vuosipäivä suhteemme johdosta. :) Kahdeksan vuotta sitten juhannuksena tapasimme ensimmäisen kerran ja siitä kaikki lähti hitaasti ja varmasti eteenpäin. 

Oli juhannus 2009, minulla oli suunnitelmia tuolle juhannukselle jotka siten kaatuivat. Päätin aluksi, että sitten vietän juhannuksen yksin kotona. Jossain vaiheessa päätin kuitenkin laittaa ystävälleni viestiä ja ehdotin hänelle, että lähtisimme kaupungille. Hän kertoi olevansa ja kaupungilla veljensä luona ja että hänellä ei ole oikein sopivaa vaatetusta päällä ja tennarit jalassa. Johon minä sitten vastasin, että minäkin laitan vähän "huonompaa" päälle ja tennarit myös, niin olemme sitten tasavertaisia. Heh!
Vietimmekin oikein hauskan ja hikisen illan ravintolan tanssilattialla. :D Kun sitten aamulla klo 5 kävelin lähes kotikadullani, niin kuulin takaani juoksuaskeleita. Hetken jo ajattelin, että mitähän kohta tapahtuu? Nuo juoksuaskeleet pysähtyivät vierelleni ja siinä seisoi komea mies hieman märkänä. Hän oli käynyt uimassa suhkulähteessä ja juoksi itseään kuivaksi. :D
Lyhyen keskustelun aikana minulle selvisi, että hän oli kyläilemässä vanhempiensa luona, jotka asuivat lähellä minun kotiani. Näin jo edessäni risteyksen josta tämä mies kääntyisi vasemalla ja minun pitäisi käänytä oikealle. Tuli pieni hätä!!! En voinut päästää tätä miestä vanhempiensa luokse! Tein nopean liikkeen ja pyysin häntä luokseni viinilasille! :D
Tuosta juhannuksesta kaikki lähti hitain ja varmoin askelein eteenpäin. Nyt kahdeksan vuotta yhdessä joista reilut kaksi vuotta naimisissa. <3
Huvittavaa tässä on se, että hänen kotipaikkansa on muutaman sadan metrin päästä siitä, jossa minä tuolloin asuin 10 vuotta. Lähes päivittäin kuljin tämän talon ohi enkä ikinä nähnyt häntä pihalla saatika hänen vanhempiaan. Ehkä hänen pitikin muttaa liki 300km päähän jotta me pystyimme tapaamaan. <3

 Tässä homma on vielä alussa.
Jännitti ja pelotti kovasti kun lanka katkeili ja ala-osa tuntui kapealta miehelleni vaikka otin reilumman koon.

Plötulopi on siis 100%  islantilaista lampaan villaa.
Tässä villapaidassa on: suklaanruskea väri: 1032 ja harmaa 9102.
Kuten kuvasta näkee, niin lanka on hahtuvaista ja herkästi menee poikki.
Tämä neule on neulottu kaksinkertaisella langalla.
Neule on hieman paksumpi kuin Lettlopilla neulotut.
Minä en kuitenkaan vielä hylkää tätä lankaa. Tulevaisuudessa haluan vielä neuloa tästä langasta. :)Tässä villapaita on jo edennyt pitkälle ja neulominen sujui ongelmitta.


 Villapaita valmistui juuri sopivasti juhannukseksi...


...Ja onneksi se oli juuri oikean kokoinen miehelleni! <3
Hieman kyllä hirvitti ensimmäinen sovitus kun pelkäsin, että neule repeää liitoksistaan hahtuvaisen langan takia, mutta valmis neulos on kuitenkin tiivistä ja hyvää.
Kainaloiden silmukointi oli tosin haastavaa langan suhteen, mutta muutamat varmuusompeleet kun tein niin hyvä tuli. :)


Mallina tämä paita on mielestäni todella ihana ja kaunis.
Vielä joskus haluaisin itesllenikin tällaisen.

 Tyttäreni otos meidän eiliseltä pyöräilymatkalta. <3

4 kommenttia:

  1. Tosi kaunis paita! (: Ja hauska tarina teidän tapaamisesta! Onnea vuosipäivän johdosta! Mieki tapasin nykyisen mieheni vuonna 2009, kesäkuussa. Silloin ystävystyttiin ja parin vuoden päästä oltiinkin sitten pariskunta. Ja nyt ollaan naimisissa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä se rakkaus tupsahtaa eteen silloin kun sitä vähiten odottaa. <3

      Poista