lauantai 10. helmikuuta 2018

Villasukkia vanhaan tyyliin

Täällä on toivuttu jalan murtumisen jälkeen hitaasti mutta varmasti. Jo ennen jalkani murtumista aloin miettimään ja suunnittelmaan, että vähennän käsitöiden tekemistä ja keskityn enemmän myös muihin minulle tärkeisiin ja mieluisiin asioihin. Ensimmäinen suunnitelmani oli se, että lisään entistä enemmän liikutaa päiviini. Toisena se, että pyrin poistamaan itsesuunnittelemani minuuttiaikataulun päästäni, jonka päämääränä oli lähes aina se, että ehdin neulomaan!! ;) No, sitten kun jalkani murtui niin alkuun tuskailin sen asian kanssa kun en voisi harrastaa liikuntaa. Aika pian sain kuitenkin intoa ja uusia ideoita liikkumiseen. Vaikka jalkani oli murtunut, enkä voinut kävellä, niin se ei estänyt minua. Piti vain soveltaa. Harrastin toisinaan liikuntaa jopa entistä enemmän ja löysin uusia minulle mieluisia tapoja kohentaa ja ylläpitää kuntoani.
Muutenkin tuon sairasloman aikana oli paljon aikaa ajatella ja pohtia asioita. Nuo edellä mainitut suunnitelmat pitää edelleen ja tulee myös pitämään, koska ne ovat tehneet minulle pelkästään hyvää. Käsityöt on edelleen lähellä sydäntäni enkä niitä tule ikinä jättämään, mutta nyt oli aika laittaa asioita uuteen järjestykseen.

Aina välillä tulee himo neuloa harmaita sukkia. Joten otin esille tuon Mary Oljen kirjan ja laitoin puikot heilumaan.
Kirja on näköispainos vuodelta 1948.

Äyräpään urheilusukka naiselle


Varren koristekuviossa on kaksinkertaisia nurjia silmukoita sekä kiertäen neulottuja oikeita silmukoita.

Villasukan varteen on neulottu myös koristekuvio jossa on kuminauhakuja, jotta sukka pysyy jalassa.

Nilkasta kapenevat miehen sukat


Näiden sukkien varsia koristaa raidoitettu joustinneule sekä koristekuvio jossa on myöskin käytetty kaksinkertaisia nurjia silmukoita sekä kiertäen neulottuja oikeita silmukoita.

Kaunisraitaiset sukat miehelle
Sininen on se väri jolla minun ei tule neulottua juuri koskaa. Johtuu varmasti siitä, kun en ole löytänyt mieleistä sävyä. Kunnes kaupan lankahyllyllä silmiini osui tämä Novitan Nallen farkun sininen lanka. Tätä oli pakko ostaa ja siitä syntyi nämä sukat.


Näiden sukkien varsia koristaa raidoitettu joustinneule sekä 4 silmukan oikeat raidat, 2 silmukan nurjat raidat, sekä helmineuleraidat.

Novitan Nallea ja Basicia raidoitukseen.

Nämä sukat miellyttävät minun silmiäni niin kovin! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti